top of page

Turnaje za rok 2014

Memoriál Pavla Outraty

25.6.2014 18:33

 

V sobotu 21.6.2014 se „Hornobečvanské střely“ vydaly v brzkých ranních hodinách na turnaj do Podolí u Brna na memorial

Pavla Outraty. Hrálo se 2x12 minut systém 5+1. Holek bylo pouze 8 a věděly, že budou muset hodně bojovat, ale nevěděly co je čeká, protože z týmů, které na turnaji hrály znaly pouze 1.VFC.

 

Hornobečvanské střely : Juniorky 8:0 (5:0)

První zápas se nesl ve velkém napětí, ale „Střely“ suverénně převálcovaly tým „Juniorek“ z Kohoutovic. Po poločase byl stav utkání 5:0 po Krásném hattricku Elišky Skramuské a 2 gólech Katky Jalůvkové. Druhou půli už „Střely“ hrály v klidné atmosféře. Holky z Kohoutovic bojovaly, ale marně po dalších 3 gólech Elišky Skramuské skončilo utkání 8:0.

 

Hornobečvanské střely : Tatranky 3:3 (1:2)

Druhý zápas už „Střely“ tušily, že nebude tak jednoduchý. Holky z Tatranu Kohoutovice hrají soutěž a jen tak jim výhru nedají. Zápas byl velice vyrovnaný a hrál se pěkný fotbal, ale první vždy skórovaly holky z Kohoutovic. Ale Bečva se nevzdala a tlačila a vždy nahrávkou na Elišku Skramuskou dorovnala až na závěrečných 3:3.

 

Hornobečvanské střely : Žilina 2:7 (2:4)

Tento poslední zápas ve skupině rozhodoval o umístění holek do osmičleného pavouka. Začátek zápasu byl pro střely zdrcující a po prvních 5 minutách holky prohrávaly 0:3. Žilina svými rychlými útoky doslova rozebírala bečvanskou obranu, ale pak jakoby se Bečva probudila a ukázala Žilině, že se jen tak nevzdá a dvěma góly Elišky Skramuské změnila skóre zápasu na 2:3. V druhé půlce, ale Žilina opět zabrala a ukázala, že i přes veškerou snahu „Střel“ je lepší a zápas ukončila výsledkem 2:7.

 

Díky lepší střelbě „Tatranek“, „Hornobečvanské střely“ postupovaly ze skupiny až z 3. místa.

 

Hornobečvanské střely : Bosonožky 1:0 (0:0)

Tenhle zápas byl fotbalově hodně vyrovnaný „Střely“ i „Bosonožky“ střílely co se dalo, ale vynikající obrana obou týmů ukončila první poločas za skóre 0:0. Druhá půlka byla ještě bojovnější, protože oba týmy chtěly postoupit do semifinále. Až na konci druhého poločasu Eliška Skramuská poslala míč přes hřiště vysoko pod břevno. Brankářka míč chytila nad hlavou, ale ne dostatečně a míč spadl za brankovou čáru. „Bosonožky“ se ještě snažily skóre změnit, ale Bečvanská obrana už nikoho nepustila.

 

Hornobečvanské střely : Žilina 1:8 (0:4)

Tohle bylo pro „Střely“ asi nejhorší utkání turnaje. Šance na postup do finále s Žilinou byla mizivá  a při prohře si holky musely šetřit síly na boj o třetí místo. Věděly co je čeká, ale i tak se nevzdaly a šly na hřiště. Po prvním poločase bylo jasno. Zbývalo neudělat si ostudu, ale zároveň ušetřit síly. Smutné pohledy po rozhodčím ukazovaly že už toho holky mají dost. A pak konečně přišel závěrečný hvizd a holky se šly připravit na nejdůležitější zápas dne.

 

Hornobečvanské střely : Horn (Rakousko) 2:1 – K. 3:0

Poslední nejdůležitější zápas. Holky byly unavené už jen posedávaly nebo se snažily rozcvičit, ale většina z nich měla za sebou odehraných asi 120 minut. Z posledních sil se postavily na hřiště a věděly, že soupeřky s názvem „HORN“ jsou z Rakouska a viděly, že hrají velmi kvalitní fotbal. Měly před nimi velký respekt. Po zahajovacích hvizdu Eliška kopla balon dozadu a ten ji obrana vrátila. Eliška zkusila vystřelit a balon spadl do sítě soupeřek. „Střely“ jen nevěřícně zíraly a po 20 sekundách vedly 1:0. Útok i obrana perfektně spolupracovaly a Eliška opět skórovala na 2:0. Pak ale Bečva samou radostí zaspala, toho soupeřky využily a proměnily na 2:1. Asi tak v 8 minutě se Eliška po pravé straně řítila k bráně po levém boku měla hráčku „Hornu“. Eliška vystřelila a hráčka spadla na zem a s křikem se držela za kotník.Nikdo nevěděl co se stalo, po pár minutách hráčku odnesli na nosítkách s převráceným kotníkem. Rakouský tým však nechtěl pokračovat bez ní a proto byl zápas předčasně ukončen kontumací 3:0 pro „Hornobečvanské střely“.

 

Konečné pořadí:

1. MŠK Žilina

2. Tatranky

3. Hornobečvanské střely

4. SV Horn (AUT)

5.-8. Baronky, Juniorky Kohoutovice, Bosonožky, 1.FC Valašský

 

Turnaj ukázal, že holky už dosáhly na určitou úroveň fotbalu, ale zároveň je stále ještě co dělat doufám, že příští rok se turnaje zúčastní zase a své zkušenosti budou stále zlepšovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestava: Kateřina Jalůvková, Veronika Solanská,Eliška Skramuská, Adéla Myslikovjanová, Barča Podešvová, Aneta Nytrová,                                           Irena Vašutová, Veronika Vašutová

 

Všechny fotky zde: http://veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/turnaj_Podoli_u_Brna/  

Míla cup 2014

16.6.2014 19:38

 

Ženský fotbalový turnaj na malé branky mezi amatérskými celky proběhl ve Valašské Bystřici. Hrálo se na skvěle připraveném hřišti 2 x 20 minut. Turnaj se podle mého názoru vydařil. Počasí bylo spíše aprílové, ale pro holky zase nové zkušenosti co vše je třeba si vzít na fotbal.

 

Souhrn zápasů :

Hornobečvanské střely : Dolní Bečva  3:1  (0:1)

První zápasy se holky dostávají pomalu do tempa a to se potvrdilo i tady. Ještě že se hrálo na dva poločasy. Ten první holky prohrály 1:0. Když se po chybě v obraně řítila útočnice sama na naši gólmanku a nedala ji šanci. Pohyb našich holek až na některé byl špatný, ale práce s balónem a převaha v držení míče byly zase na naši straně.  

 Druhý poločas se už holky dostávaly do šancí a dokázaly je i proměnit. Vyrovnání přišlo po spolupráci Elišky se skórující Katkou Jalůvkovou, která levasem trefila šibenici. Stejná spolupráce na sebe nenechala dlouho čekat a naše holky se ujaly vedení. Katka opět propálila vše 2:1. Naše soupeřky poté  hrozily z brejků a zápas měl dobrou kvalitu z obou stran. Uklidnění do našich řad přinesla Eliška Skramuská, která svůj výkon v druhém poločase korunovala přesnou střelou k tyči 3:1.

 

Hornobečvanské střely : Valašská Bystřice 4:0 (2:0)     

Druhý zápas následoval hned. To našim holkám vyhovovalo, protože si dobrý výkon z předešlého zápasu přenesly do začátku tohoto zápasu a brzy se ujaly vedení. To přišlo z kopačky Ivy Chovancové, která uklidila míč valašským nártem přesně k tyči 1:0. Druhý gól si připsala Verča Solanská, která se pěkně uvolnila a přesně trefila 2:0. Byly i další šance a střely, ale ne už tak přesné.

 Druhý poločas měly holky pořád převahu a vytvářely si nadějné situace, ale řešení nebylo vždy optimální. Až v závěru zápasu přišly dvě gólové akce po stranách kdy aktivní Verča Vašutová přihrála přesně na třetí gól Katce a gólový účet na 4:0 uzavřela Eliška.

 

Hornobečvanské střely : Rožnov p/R  0:0

Holky v posledním zápase usnuly na vavřínech. Nejspíš pauza a oběd moc nevyhovoval tělu a myšlenkám. Soupeřky byly totiž snaživější a v obraně nekompromisní. S tím se naše holky nedokázaly vyrovnat a svou fotbalovostí toho moc nevymyslely. Jediná pořádná akce šla po křídle s následným centrem Natky a už asi slavící zakončující Barča trefila jen břevno. Další šance byly spíše po střelách z dálky, ale s tím si poradila gólmanka.

 

Končné pořadí:                                                  Individuální ocenění

1.Hornobečvanské střely     7:1          7b                               Nejlepší hráčka Adéla Petruželová Valašská Bystřice                                     2.Ladies Valašská Bystřice 1:4          4b                                Nejlepší střelkyni Kateřina Jalůvková Horní Bečva

3.1.Valačský FC                    0:0          3b                                Nejlepší gólmankou Kamila Matějková 1.Valačský FC

4.Dolní Bečva+Vigantice      1:4          1b

 

Jinak turnaj ukázal že holky jsou fotbalově dál než dnešní soupeřky a zaslouženě vyhrály. Ale v každém týmu jsou nějaké ty hvězdičky. U nás jedna taková je Katka Jalůvková, která se stala nejlepší střelkyní se třemi góly.

 Úroveň turnajů se pořád zvedá s přibývajícím dravým mládím v každém týmu. Uvidíme jak tomu bude na dalším turnaji na Dolní Bečvě.

Pavel Roman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Irena Vašutová, Barča Podešvová, Eliška Skramuská, Verča Solanská, Dáša Šenkeříková, Iva Chovancová               

Dolní řada zleva: Katka JalůvkováLucka Kovářová, Natálie Hajdušková, Verča Vašutová, Adéla Myslikovjanová, Markéta Mičkalová

Karling cup 2014

24.03.2014 19:36

 

2. Ročník halového turnaje na Horní Bečvě zpestřily dva týmy, co hrají Moravskoslezskou divizi žen a to Spartak Lubina a Valašské Meziříčí. Turnaj se nesl ve stejném duchu jako ty předchozí u našich sousedek z Rožnova p/R a Dolní Bečvy.

Celý turnaj opanovaly holky z Valašského Meziříčí a domácí Hornobečvanské střely. Ty se nakonec utkaly v posledním zápase o první místo a byl vidět pěkný ženský fotbal. Naše holky byly trošku nervózní a udělaly pár chyb a zkušené soupeřky tyto chyby nekompromisně trestaly. Když přišlo snížení na 3:1 Natkou Hajduškovou, v hale zavládl velký aplaus, ale soupeřky přidaly a nenechaly nic náhodě a Jaroslava Krčmářová nejlepší střelkyně svým 11 gólem upravila na konečných 4:1. Holky tak za celý turnaj nepoznaly porážku a dostaly jediný gól právě v tomto zápase a zaslouženě celý turnaj vyhrály. Na výborném 2. místě skončily tedy domácí Hornobečvaské střely s jednou porážkou, které měly v týmu nejlepší hráčku turnaje Elišku Skramuskou. Souboj o třetí příčku nebyl tak napínavý. Tu obsadily holky ze Spartaku Lubina.

Bojovalo se spíše o umístění pod bednou. Nejvíce se dařilo holkám z Valašské Bystřice i proto že měly v týmu nejlepší gólmanku turnaje Janu Tichavskou a obsadily 4. místo. Modrá Hvězda Vigantice tentokráte obsadila 5. místo díky lepšímu vzájemnému zápasu s 1. Valašským Fc, holkám z Rožnova p/R patří tedy 6. příčka a na krásném 7. místě skončily naše spoluzakladatelky novodobého ženského fotbalu tady v okolí Rožnovska, holky z Dolní Bečvy.

 

Konečné pořadí:                                             Individuální ocenění:

1.Valašské Meziříčí              18b             27:1                               Nejlepší hráčka Eliška Skramuská Horní Bečva

2.Hornobečvanské střely    15b             14:7                                Nejlepší střelkyni Jarka Krčmářová Valašské Meziříčí  

3.Spartak Lubina                 12b             11:6                                Nejlepší gólmankou Jana Tichavská Valašská Bystřice    

4.Ladies Valašská Bystřice 6b               5:10

5.Mordá Hvězda Vigantice   4b               4:15

6.1.Valačský FC                    4b               1:10

7.Dolní Bečva                        2b               2:16

 

Výsledky našich holek:

Horní Bečva : Dolní Bečva          4:1 (Eliška Skramuská 2x,Nikola Bernatská,Natka Hajdušková)

Horní Bečva : Viganice               2:0 (Eliška Skramuská2x)

Horní Bečva : Rožnov.p.R           2:1 (Eliška Skramuská,Natka Hajdušková)

Horní Bečva : Lubina                  2:1 (Eliška Skramuská, Nikola Bernaská)

Horní Bečva : V.Bystřice            3:0 (Natka Hajdušková 3x)

Horní Bečva : Val.Meziříčí          1:4 (Natka Hajdušková)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Pavel Roman (trenér),Zdenka Vaníčková, Lucka Kovářová, Irena Vašutová, Katka Jalůvková,                                                                                    Nikola Bernatská, Eliška Skramuská
Dolní řada zleva: Veronika Vašutová, Barča Podešvová, Natka Hajdušková, Iva Chovancová, Adéla Myslikovjanová

 

Všechny fotky zde: strely.rajce.idnes.cz/Karling_Cup_2014/

Štramberk 15.2.2014

17.02.2014 18:14

 

Hornobečvanské střely se potřetí zúčastnily halového turnaje ve Štramberku, kde soupeří s týmy které hrají soutěžní zápasy v ligách ženského fotbalu.

Tento rok měly holky ambice zlepšit zatím dvě osmé místa z předešlých turnajů. To se nakonec povedlo, protože holky skončily na šestém místě. Zahrály si celkem pět utkání z toho dvě vyhrály a tři prohrály.

Celý turnaj se holky snažily hrát kombinační fotbal jen chyběla lepší koncovka, protože šance v každém zápase byly. Nakonec si holky v posledním zápase zpravily náladu, když vyhrály vysokým rozdílem nad Trojanovicemi a ukázaly že proměňovat šance umí. Jen v těch předešlých zápasech chybělo štěstíčko. A pozitivní je vidět pokrok u holek jak pracují s míčem, protože už se vyrovnají těm co hrají soutěžní zápasy a to je přínos do budoucna.

 

Konečné pořadí skupiny B                      Konečné pořadí o 5. - 8. místo

1.Žilina                           9b             6:1                                5.1.Valašský FC                7b             3:0    

2.Spartak Lubina          6b             6:2                                6.Hornobečvanské střely 6b             6:1

3.Hornobečnské střely 3b             1:3                                7.Štramberk "A"                3b             2:4         

4.Štramberk                  0b             1:8                                8.Trojanovice - Bystré      1b             1:7

 

Zápasy šly následovně:

Hornobečvanské střely  : Žilina                     0:1

Štramberk : Hornobečvanské střely             0:1 (Katka Jalůvková)

Hornobečvanské střely  :  Lubina                  0:2

Rožnov : Hornobečvanské střely                   1:0

Hornobečvanské střely  : Trojanovice           5:0  (Eliška Skramuská 3x, Nikola Bernatská 2x)

 
Individuální ocenění:

Nejlepší hráčka Eliška Skramuská Horní Bečva

Nejlepší střelkyni Natalie Kormaňáková Žilina

Nejlepší gólmankou Simona Bačová Žilina

 

Holky kromě šestého místa, získaly taky jedno individuální ocenění. A to pro nejlepší hráčku turnaje a tou se stala Eliška Skramuská.

Holky se teď budou připravovat na domácí halový turnaj, který by se měl uskutečnit 22.3

v místní hale ZŠ TGM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Pavel Roman (trenér), Adéla Myslikovjanová, Míša Chrbjátová, Katka Jalůvková, Irča Vašutová,                                                                               Barča Kohoutová, Verča Solanská
Dolní řada zleva: Eliška Skramuská, Iva Chovancová, Verča Vašutová, Barča Podešvová, Nikola Bernatská, Naty Hajdušková

 

Všechny fotky zde: veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/hala_Stramberk_2014

Dolní Bečva 4.1.2014

05.01.2014 12:27

 

Halová sezóna pro Hornobečvaské střely je v plném proudu. Konaly se už tři turnaje a nejhorší umístění je třetí místo z posledního turnaje z Dolní Bečvy. Dvakrát totiž holky vyhrály v Rožnově p/R.
Sestava se po náboru nových holek ustálila. Holky mají chuť vyhrávat a tréninková morálka se taky zvedla. Našel se i čas v místní hale, kdy můžou holky trénovat a jde vidět, že jim to prospívá.
Na všech třech turnajích holky předvedly nejlepší fotbal a udělaly radost svým fanouškům, kteří je chodí podporovat.
Za celé tři turnaje jsme dostali tři góly a to jen od jednoho týmu a to Vigantic a 21 gólů daly.
 

Konečné pořadí:                                        Individuální ocenění:

1.Dolní Bečva                    8b             8:0                                 Nejlepší střelkyně Eliška Skramuská Horní Bečva   

2.Vigantice                        7b             10:3                          

3.Hornobečvanské střely 7b             9:2                                

4.1.Valašský FC                4b             3:7

5.Valašská Bystřice          4b             4:7

6.Frýdlant n.O.                  0b             1:17

 

Na Dolní Bečvě šly zápasy takhle: 

Vigantice : Hornobecvanské střely                 2:0

Dolní Bečva : Hornobecvanské střely             0:0

Frýdlant n/O : Hornobecvanské střely           0:3   (Veronika Bártková, Eliška Skramuská, Nikola Bernatská)

1.Valašský FC : Hornobecvanské střely         0:3   (Eliška Skramuská 2x, Natálie Hajdušková)

Valašská Bystřice : Hornobecvanské střely   0:3   (Eliška Skramuská 3x)

 

V novém týmu se nejvíce prosazuje duo Eliška Skramuská a Nikola Bernatská. Potvrdily to i na Dolní Bečvě. Eliška totiž vyhrála cenu pro nejlepší střelkyni s 6 góĺy a Nikola ji u většiny asistovala a 1gól sama dala.
Na turnaji jsme se museli obejít bez Ireny Vašutové, která si poranila kotník a chyběla v obraně, ale i tak jen 2 obdržené góly na kontě, je dobrá vizitka celého týmu a brankářky Barbory Kohoutové. 
 
Holky se teď budou připravovat na domácí turnaj, který bude v březnu a možná zavítají na turnaj do Štramberku, kde by chtěly udělat lepší umístění než 8. místo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Barbora Kohoutová, Veronika (Druhanová) Bártková, Iva Chovancová, Irena Vašutová, Veronika Vašutová,                                                   Natálie Hajdušková, Pavel Roman (Trenér)
Dolní řada zleva: Eliška Skramuská, Nikola Bernatská, Kateřina Jalůvková, Barbora Podešvová, Aneta Nytrová

 

Všechny fotky zde:  veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/turnaj_Dolni_Becva_hala

bottom of page