top of page

Zápasy za rok 2012

Hornobečvanské střely : Modrá Hvězda Vigantice 1:1 (0:1)

09.10.2012 19:26

 

Sestava: Verča Krňová – Irena Vašutová, Lenka Martináková, Romča Křištofofvá, Lucka Kovářová, Anna Blinková, Markéta Mičkalová,                     Verča Vašutová, Katka Jalůvková, Iva Chovancová, Hanka Blinková, Marcela Macurová

 

Deštivé podzimní dopoledne provázelo tento přátelský zápas. Hrálo se jen 2x 20minut, pro naše soupeřky to byla totiž premiéra na celé hřiště.

 

Cely zápas byl vyrovnaný. Modrá Hvězda vycházela ze zajištěné obrany do rychlých protiútoků. Naše holky se snažily hrát kombinační fotbal, ale těžký terén jim dělal problémy v realizaci. Spousta finálních přihrávek skončila v náručí skvěle chytající brankářky. Optická převaha byla jen po šestnáctku a zakončení pokulhávalo nebo skvěle zasáhla brankářka.

První větší šanci si vypracovaly naše holky Hanka Blinková dostala pěkný pas, prosadila se proti obránkyni a její střelu vyrazila brankářka na roh. Další šanci měla Iva Chovancová z druhé strany, ale opět střelu zlikvidovala brankářka. Modrá Hvězda se dostala ke dvěma nebezpečným protiútokům a jeden se jim podařilo proměnit ve vedoucí gól, kdy z levé strany útočnice střelou po zemi překonala Verču Krňovou. Do další vážnější šance naše obrana v čele s Irenou Vašutovou  soupeřky nepustila. Naopak holky měly další šance, Hanka Blinková trefila tyč a Markéta Mičkalová nepřímý kop z malého vápna neproměnila po malé domů. Poločas tedy skončil 0:1.

 

Druhý poločas holky zatlačily ještě více a vytvářely si další šance. Spolupráce krajních záložnic a útočnic přinášela dobré příležitosti, ale potřebný klid v koncovce chyběl a gól ne a ne padnout. Když soupeřky zahrály rukou ve vápně pískala se penalta. Markéta Mičkalová si postavila míč sice rozvlnila síť, ale jen tu ochranou za brankou. To už holky přestávaly věřit, že větší šance nebude. Ale snažily se do posledního hvizdu. V obraně bylo pár nedorozumění, ale všechno se podařilo zahrát. Druhý poločas obrana vytvářela větší tlak a získávala více míčů pro holky ve předu. Akce po stranách vycházely, ale finální fáze jako centr, přihrávka do gólovky, střela pokulhávaly. Až v samotném závěru vyšla střela z větší vzdálenosti. Kdy se po centru odrazil míč na šestnáctku a Lenka Martináková (Vojkůvková) životní střelou z poza šestnáctky přesně k tyči nedala šanci výborné brankářce. Udělala tak obrovskou radost nejen sobě z pěkné střely, ale všem holkám se ulevilo, že nakonec výsledek nebude tak krutý, když měly optickou převahu v poli a i více šancí.

Hornobečvanské střely : Pržno 0:8

04.09.2012 19:58

 

 

Sestava: Verča Krňová -  Irča Vašutová, Hanka Křenková, Barča Podešvová, Marcela Macurová, Markéta Mičkalová, Kača Jalůvková,                       Verča Vašutová, Lenka Martináková, Petr Miranová, Iva Chovancová, Adéla Myslikovjanová, Hanka Blinková 

 

 

Holky se představily proti celku z horní poloviny Moravskoslezské divize a šlo poznat především v koncovce, že jsou holky zkušenější a vyzrálejší. Jinak tento zápas ukázal dobrou připravenost holek po fyzické stránce i fotbalově to nebylo špatné. Jen chyběl větší klid před šestnáctkou a lepší zakončení akcí. Holky se čím dál víc zlepšují a určitě dělají radost divákům a hlavně samy sobě. 

Hornobečvanské střely : Valašská Bystřice 2:0 (1:0)

27.08.2012 19:23

 

Sestava: Verča Krňová -  Irča Vašutová, Hanka Křenková, Lucka Kovářová, Verča Vašutová, Barča Podešvová, Markéta Mičkalová,                           Kača Jalůvková, Lenka Martináková, Iva Chovancová, Adéla Myslikovjanová, Anička Blinková 

 

Hrálo se jen 2 x 20 minut a holky tento zápas na podmáčeném terénu zvládly. Potvrdily tak roli favorita, což se jim v dřívějších zápasech nedařilo zvládnout. Hrál se rychlý vyrovnaný fotbal s hodně nepřesnostmi, ale to bylo i díky terénu. První vyrovnaný poločas rozhodla dorážka Adély Myslikovjanové v závěru poločasu 0:1.

Druhý poločas už byl v režii Hornobečvanských Střel, bohužel gólově vyšla jen jedna akce, kdy dlouhý pas Fuňi našel Ivu Chovancovou a ta zvýšila zaslouženě na 2:0. 

Výborný zápas zahrála Adéla Myslikovjanová stejně jako celá obrana včetně gólmanky, záloha se nenechala zahanbit a útočnice daly obě po gólu takže naprostá spokojenost...

Valašské Meziříčí : Hornobečvanské střely 8:0

24.03.2012 20:41

 

Holky 23. března dostaly pozvání na sehrání utkání do Valašského Meziříčí. Holky z Valmezu hrají druhou ligu a chtěly ukázat jak se hraje fotbal na takové úrovni a nalákat některé holky do svého týmu. Byla totiž možnost našich holek se ukázat a popřípadě domluvit se s trenéry na hostování, protože hledají šikovné holky aby rozšířili kádr.Utkání se nakonec neslo v tréninkovém duchu, protože domácích holek bylo jen šest...A tak se trenéři domluvili, že jim půjčíme tři hráčky, aby se hrálo na celé hřiště. Holky nebyly moc nadšené, protože jsme tento zápas chtěli odehrát v plné síle. Podařilo se totiž domluvit gólmanku se zkušenostmi a taky dvě posily z Dolní Bečvy Evu Borutovou a Martinu Jurajdovou. Doufám jen že to holky neotrávilo a zase příště přijmou naše pozvání na další zápas.Nakonec jsme teda utkání odehráli a bylo vidět, že absence na velkém hřišti po zimě je velká a tak holky měly problém s balónem a přihrávkami. Ale do poslední chvíle bojovaly a nechaly na hřišti duši :). Tímto jim patři velký dík a taky velké plus pro holky, které ochotně bez remcání posílily hráčky Valmezu. Tento zápas se hrál na umělé trávě a kaňkou tohoto zápasu bylo zranění naši gólmanky.

Trojanovice : Hornobečvanské střely 2:1

08.01.2014 09:49

 

Holky 4. března sehrály přátelské utkání v Rožnově p/R na umělé trávě proti Trojanoivicím. Hrálo se za krásného počasí a holky si fotbal užívaly.Zápas proti holkám co hrají soutěž odehrály se ctí.

Soupeřky byly lepší zejména útočnice s č. 10, která větrala naše obránkyně celý zápas. Bohudík pro nás některé situace řešila špatně. Ale i díky naší obraně spousta jejich šancí vyzněla do ztracena.

Naše holky byly poprvé na velkém hřišti přes zimní přestávku a tak to bylo znát v práci s míčem a orientaci na hřišti. Postupem času zejména v druhém poločase se síly na hřišti vyrovnaly a hrál se důrazný fotbal s množstvím soubojů. Holky sice prohrávaly 2:0, ale v závěrečné desetiminutovce měly převahu a chtěly snížit na rozdíl jednoho gólu. To se taky povedlo Markéta Mičkalová po pravé straně natáhla krok a soupeřka ji musela zastavit nedovolě z čehož byl trestný kop, který s přehledem proměnila Hanka Křenková 2:1. Do konce zápasu se už nic nestalo.  V našem týmu vynikaly Petra Miranová, Markéta Mičkalová, Michaela Vránová, Marcela Macurová, Hanka Křenková ale i ostatní hráčky přispěly svým výkonem k dobrému výsledku stejně jako Kristýna Španihelová, která chytala poprvé a na jedničku.  Fotbalové krásy utkání moc nepobralo, ale u holek stačí ta skutečná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Petra Miranová, Irena Vašutová, Marcela Macurová, Markéta Mičkalová, Simona Prosová, Adéla Myslikovjanová,                                         Lenka (Vojkůvková) Martináková
Dolni řada zleva: Hanka Křenková, Hanka Blinková, Anička (Blinková) Ondruchová) Verča Vašutová, Kristýna Španihelová,                                                     Míša (Vránová) Třeštíková

 

Všechny fotky zde: veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/Horni_Becva-Trojanovice_umelka/

Želva cup 25.2.2012

08.01.2014 09:46

 

V sobotu 25. února proběhl v hale základní školy TGM v Horní Bečvě v pořadí již 3. ročník tradičního turnaje v sálové kopané – Želva cup 2012. Bývalí hráči i ti současní, ale také neregistrovaní fotbalisté přišli uctít památku svého kamaráda Michala Romana, od jehož tragické smrti uplynuly v srpnu loňského roku tři roky. Turnaj údolí přinesl opět v systému každý s každým lité boje. V konečném pořadí se z obhajoby loňského prvenství radoval tým Hluboké. O jediný bod druzí skončili sportovci z Měčůvky – Valašky. V individuálních kategoriích byl nejlepším střelcem vyhlášen s osmi přesnými zásahy Martin Ondruch (Dolní konec – Kobylská), brankářem Svatopluk Fojtášek (Mečůvka – Valašska). Nejlepším hráčem byl Martin Zetocha z týmu obhájců prvenství. Nejstarším hráčem turnaje byl letos 59 – letý Jaroslav Berka (Bučkové).Další ročník Želva cupu se těšil velkému zájmu diváků. 

 

Na závěr celodenního soupeření sehrály dva týmy ženského fotbalového družstva Bečvanské střely exhibiční utkání, v kterém Horní konec porazil Dolní konec 1:0.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Horni konec (růžové dresy): Hanka Křenková, Hanka, Blinková, Verča Vašutová, Kristýna Španihelová, Anička (Blinková)

                                                      Ondruchová,Lenka (Vojkůvková) Martináková. Iva Chovancová, Irena Vašutová

Dolní konec (modré dresy): Marcel Macurová, Romča Křištofová, Ivana Pisáriková, Miša (Vránová) Třeštíková, Zdenka Vaníčková,                                                          Judita Ledererová, Marketá Mičkalová, Verča (Druhanová) Bártková, Terka Šrámková

 

Všechny fotky zde: veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/zelva_cup_2012/

bottom of page