top of page

Turnaje za rok 2012

Vigy ladies cup 9.9.2012

10.09.2012 21:05

 

Krásné nedělní odpoledne patřilo ve Viganticích ženskému fotbalu. První ročník tohoto turnaje přilákal hodně fanoušků a ti pomohli

vytvořit dobrou atmosféru a dokreslili tak vydařený turnaj po všech stránkách. Ženský fotbal se dostává pomalu do podvědomí veřejnosti kolem Rožnovska. Vznikly tady čtyři amatérské týmy jako první Horní a Dolní Bečva a teď se přidaly Vigantice a Valašská Bystřice.

Teď k turnaji, hrálo se 1x 20 min. každý s každým na malé branky. Po každém zápase se kopaly tři penalty do rozhodnutí. Turnaj jako pátý tým doplnily holky z Frýdlantu n/O.

 

Konečné pořádí:

1.Valašská Bystřice         10b           5:2

2.Frýdlant n/O                  7b             2:1

3.Vigantice                        5b             2:2

4.Hornobečvanské střely 5b             1:1

5.Dolní Bečva                    0b             1:5

 

Souhrn zápasů :

Hornobečvanské střely : Valašská Bystřice 0:1

Holky zahájily turnaj proti Valašské Bystřici. Zápas od úvodních minut byl  nervózní a holky si zvykaly na rozměry hřiště a prostorovou orientaci. Bohužel většinu času byly pod tlakem a před naši brankou. Nedařila se jediná fotbalová dovednost. Přišel proto trest v 10 min. kdy po rohu se míč odrazil do strany a nám známá Verča propálila vše 1:0. Tento gól holky probudil, ale do konce zápasu už nedokázaly odpovědět.

 

Hornobečvanské střely : Frýdlant n/O 0:0

Druhý zápas přinesl zlepšení v pohybu a práci s míčem. Celý zápas měly holky převahu v držení míče, ale chybělo pořádné zakončení. A když už před námi zívala po pěkné akci prázdná branka, tak tíha okamžiku byla silnější a nedovolila skórovat. Zápas tak skončil 0:0

 

Hornobečvanské střely : Dolní Bečva  1:0

Derby proti Dolní Bečvě holky nabudilo a předvedly dobrý výkon, měly převahu v držení míče a podařilo se konečně skórovat, kdy po rohovém kopu byla dostatečně důrazná Barča Podešvová a dopravila míč za brankovou čáru 1:0. Tento gól byl nakonec vítězný a holkám udělal obrovskou radost.

 

Hornobečvanské střely : Vigantice  0:0

Poslední zápas proti Viganticím, byl zároveň soubojem o třetí místo. Zápas měl stejný průběh jako ty tři předešlé holky držely míč, byly častěji před soupeřovou brankou, ale to co chybělo celý turnaj se nepovedlo ani v posledním zápase. Střelba na menší branku holkám vůbec nešla, celý turnaj se s tím nedokázaly vyrovnat a když už vystřelily tak to byly tzv. plazmušky, že by i babička kopla lip… :-)). Zápas tak skončil 0:0 a odsoudil holky na krásné čtvrté místo.

 

Holky tak obhájily čtvrté místo z turnaje na Dolní Bečvě. Chtěl bych všem poděkovat za vzornou prezentaci Horní Bečvy a fotbalu na Horní Bečvě. Celý turnaj měl pozitivní nádech, dobrou atmosféru a určitě holky nelitovaly, že krásné odpoledne strávily takhle. To proč výsledky a předvedená hra nebyla taková, jak by chtěly a na co i mají je jediná odpověď - Je třeba si udělat čas na trénink a hrát a hrát a hrát…  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestava: Veronika Krňová – Irena Vašutová, Hanka Křenkov,Lenka (Vojkůvková) Martináková, Lucie Kovářová, Veronika Vašutová,                          Romana Křištofová, Iva Chovancová, Hana Blinková, Markéta Mičkalová, Barbora Podešvová, Nikola Bernatská,                                          Veronika (Druhanová) Bártková

 

 Všechny fotky zde:  veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/Vigy_ladies_cup

Bago cup Dolní Bečva

24.06.2012 19:46

 

Hornobečvanské střely měly svoje první výročí od prvního zápasu a opět na Dolní Bečvě.

Tentokrát to byl turnaj amatérských fotbalistek za účasti pořádající Dolní Bečvy, Valašské Bystřice, Vigantic, Frýdlantu n/O a našich holek.

Turnaj měl výbornou diváckou kulisu, sluníčko vydatně pražilo a holky se předváděly v co nejlepším světle. Hrálo se na půlku hřiště, 1x 20 minut a menší branky 5 x 2m.

Holky hrály fotbal poprvé na zmenšené hřiště a šlo vidět, že některým to dělalo z počátku problémy. Ale hrálo se systémem každý s každým a tak bylo dostatek času se polepšit.

 
Konečné pořadí :

1. Valašská Bystřice

2. Frýdlant n/O

3. Dolní Bečva

4. Horní Bečva

5. Vigantice

 
Souhrn zápasů :

Hornobečvanské střely : Frýdlant n/O    0:0

První utkání bylo takové oťukávací, seznámení se s prostorem balónem, rozhodčími a taky s vlastní formou. Zápas měl několik menších šancí na obou stranách, ale gól nepadl. Naše holky měly více ze hry, ale do nebezpečného zakončení se nedostávaly. Za zmínku stojí dorážka Hanky Blinkové, která skončila těsně mimo.

 

Hornobečvanské střely : Dolní Bečva  0:2

Utkání už mělo lepší kvalitu z obou stran než to úvodní. A tak bylo vidět pěkné akce i góly. Ty padly bohužel jen do naší sítě po dvou protiútocích. Naše holky měly ještě větší převahu než první utkání, hodně střílely, ale trefovaly jen gólmanku nebo druhé tréninkové hřiště, které bylo za plotem. Na holkách šla vidět snaha, bojovnost zápas od zápasu byla větší, ale vstřelit gól prostě nebylo souzeno.

 

Hornobečvanské střely  : Valašská Bystřice  0:0

Toto utkání bylo nejvyrovnanější soupeřky hrály dobře byly důrazné a nebojácné. Naše holky se jim vyrovnaly, ale musely ukázat maximum. Šance byly na obou stranách více střel měly sice soupeřky, ale trefovaly jen naši gólmanku. Nakonec vše skončilo zaslouženou remízou.

 

Hornobečvanské střely : Vigantice  3:0

Toto utkání režírovaly naše holky a potvrdily to konečně i vstřelenými góly. Byl to poslední zápas a bylo v něm k vidění všechno. Nejvyšší vítězství turnaje, pěkné góly a žlutá karta na naší straně. Góly po pěkných individuálních akcích vstřelila Hanka Křenková a svým důrazem si došla pro gól Veronika Druhanová. Soupeřky si sice vynutily žlutou kartu, která byla přísná a hrály přesilovku, ale nebylo jim to vůbec platné protože, narazily na lepšího soupeře.

 

Celý turnaj proběhl v přátelském duchu, pár drobnějších zranění se našlo, ale nic vážného. Naše holky sice nesplnily roli favoritek od pořadatelů, ale v tom je fotbal krásný, protože nic se předem nedá určit dopředu. Holky zaslouží pochvalu snažily se hrát fotbal ne kopanou a to že se to nepovedlo výsledkově, nevadí příště se to obrátí. Byla to určitě cenná zkušenost a holky musí na sobě nadále pilně pracovat, protože pokroky na tréninku jdou vidět a přenést je do zápasu chce jen čas. Navíc se do tréninku začínají zapojovat mladší holky a vytváří tím zdravou konkurenci a tím pádem se fanoušek může těšit na další kvalitnější zápasy a výsledky… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Iva Chovancová, Petra Miranová, Kača Jalůvková, Markéta Mičkalová, Marcela Macurová, Irena Vašutová,                                                     Lucka Kovářová, Míša (Vránová) Třeštíková
Dolní řada zleva: Verča Vašutová, Hanka Blinková, Hanka Křenková, Adéla Myslikovjanová, Verča (Druhanová) Bártková

 

Všechny fotky zde : veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/Bago_cup_Dolni_Becva

Štramberk hala 11.2.2012

11.02.2012 20:23

 

Pod Štramberskou trúbu se 11.2.2012 konal halový turnaj žen a juniorek ve fotbale. Hornobečvanské střely byly jediným účastníkem, který se neúčastní žádné ženské fotbalové soutěže. Dalo by se říci, že jely na výlet do Štramberku, protože toho zatím moc neodehrály, ale ukázaly správné fotbalové Hornobečvanské srdíčko. Trenér jim pevně věřil a holky ho nezklamaly.

Turnaj měl celkem 8 týmů rozdělených na dvě skupiny po čtyřech. Naše holky měly za soupeřky ve skupině TJ Spartak Lubinu, AFC Veřovice a Kotouč Štramberk.

Druhá skupina měla složení TJ Sokol Trojanovice, Fotbal Studénka, ŠKF Žilina juniourky, Štramberk ženy.

Tyto zápasy byly hlavně poznávací, protože pravidla podle kterých se hrálo byly nestandartní a pro většinu týmů nepochopitelné. Jedno takové pravidlo bylo, že se může hrát o jednu stěnu, jako o buzér , ale o tu protější ne… A Páni Rozhodčí byli podle mě nejslabším článkem jinak dobrého turnaje…

Naše holky první zápas proti Veřovicím odehrály smolně. Rychle se dostaly do vedení zásluhou Lenky Vojkůvkové 1:0. Poté se dostaly do další šance, Markéta Mičkalová orazítkovala tyč. Ale v polovině zápasu se ke slovu dostaly soupeřky, jejich první šance a se štěstím proměněná 1:1. Po vyrovnávacím gólu naše holky chtěly utkání znovu strhnout na svoji stranu, ale chtěly až moc, protože zapomínaly na zadní vrátka a každá chtěla rozhodnout, bylo to neurovnané z jejich strany a zkušenější soupeřky toho využily a přidaly ještě dva góly a zaslouženě vyhrály 3:1.

Po tomto zápase holky věděly, že se můžou rovnat a hrát vyrovnaně se všemi týmy na tomto turnaji, pokud budou dobře bránit.

To se taky vyplnilo, další zápasy byly naprosto vyrovnané a rozhodoval doslova jeden gól. Druhý zápas hrály proti Kotouči Štramberk. S těmito hráčkami se holky utkaly v létě na velkém travnatém hřišti, kdy prohrály o šest gólů. Tentokrát teda v hale a utkání skončilo prohrou 1:0. Holky se dostaly do náznaků šancí, ale nedokázaly si vytvořit žádnou vyloženku. Soupeřky měly vyloženky tři a jednu proměnily. Výborně chytala Kateřina Kosňovská, která se upsala našim holkám na tento turnaj.

Třetí zápas proti favoritovi Spartak Lubina. Asi nejlepší utkání od holek, kdy potrápily pozdějšího vítěze turnaje. Rozhodla zkušenost soupeřek, kdy si počkaly na jednu chybu a tu potrestaly. Náš výkon byl opět podpořen skvěle chytající Kateřinou. Ta zapadla mezi naše holky výborně i proto, že Hornobečvanské Střely zdobí skvělý kolektiv a není problém mezi ně přijmout každou dobrou nadšenou duši pro fotbal…

Po třetím zápase se vyhodnotily výsledky a první dva týmy ze skupiny postoupily do Finálové skupiny a týmy na 3 a 4 místě měly skupinu o umístění.

Naše holky hrály skupinu o umístění ve které se ještě potkaly se Štramberkem ženy a Sokolem Trojanovice.

Štramberk ženy a remíza 0:0. Holky ukázaly, že obrana je propracovaná v čele s gólmankou. Ale v útoku se holky trápily. Do šancí se dostávaly, ale chybělo lepší zakončení a klid před brankou.

Poslední zápas proti Sokolu Trojanovice ukázal, že holky můžou hrát klidně i soutěž na velkém hřišti. V tomto utkání byly lepším týmem, měly více šancí, střel i držení míče, ale vše rozhodla žlutá karta, kterou udělil rozhodčí Hance Křenkové za protesty, které byly sice oprávněné, ale jak už jsem psal tak rozhodčí byli nejslabším článkem turnaje. V tomto oslabení se utkání rozhodlo. Nejprve se krásně proháčkovala přes dvě protihráčky Iva Chovancová, ale tváří tvář brankářce neproměnila. A v samém závěru oslabení i zápasu se po odraženém míči trefila soupeřka přesně k tyči a využila tak nespravedlivě vyloučení 0:1.

Holky se ale na turnaji vyrovnaly soupeřkám v rychlosti, nasazení, bojovnosti i prácí s míčem jen ty góly nepřišly, a tak těsné prohry 0:1 je odsoudily na osmé místo.

 

Konečné pořadí skupiny B:                      Konečné pořadí o 5. - 8. místo:

1.Veřovice                         7b             6:3                               5.Štramberk jun.              7b             4:2    

2.Lubina                            7b             2:0                               6.Trojanovice                    4b             2:2   

3.Štramberk jun.              3b             3:4                               7.Štramberk ženy             3b             3:3     

4.Hornobecvanské střely 0b             1:5                               8.Hornobecvanské střely 1b             0:2    

 

V závěru bych chtěl poděkovat všem holkám za vzornou reprezentaci TJ Sokol Horní Bečvy. A taky že nezklamaly trenéra, který je přihlásil na tento turnaj a věřil jim, že budou důstojně reprezentovat místní dědinu a hlavně samy sebe…

Třeba na dalším turnaji u nás v místní hale sportu zdar…                                                                                                

Trenér Pavel Roman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada zleva: Kateřina Kosňovská, Hana Křenková, Romana Křištofová, Petra Miranová, Markéta Mičkalová, Irena Vašutová
Dolní řada zleva: Marcela Macurová, Lenka Vojkůvková, Veronika Druhanová, Iva Chovancová 

 

Všechny fotky zde: veronikavasutova12.rajce.idnes.cz/hala_Stramberk_2012

bottom of page